четвъртък, 14 май 2015 г.

Пържена риба по холандски

Продукти:

1 щука
6 с.л. олио
сол
черен пипер
1 гл. лук
1 вр. магданоз
1 лимон
брашно
олио за пържене


Начин на приготвяне:

Изчистваме, изкормваме и измиваме рибата. Нарязваме я по ширината на котлети широки 2 см. 
В дълбок съд слагаме олиото, сол, пипер, лука нарязан на кръгчета, няколко клонки магданоз и сока от лимона. Разбъркваме и в тази марина слагаме рибните котлети. От време на време ги разбъркваме. Оставаме да престои около 1 час.
Загряваме олио. Запържваме в него нарязания на едро магданоз. Вадим го и го нареждаме по ръба на чиния в която ще сервираме рибата. Вадим котлетите от марината, топим ги в брашно и ги пържим до порозовяване от всяка страна. 
Сервираме ги върху магданоза. Отделно слагаме в сосиера Холандски сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар